Reprezentacija koja je zalutala u kvalifikacije: Za poluvrijeme jedva postignu koji pogodak
FOTO: Twitter

Ogromna razlika u kvaliteti

Reprezentacija koja je zalutala u kvalifikacije: Za poluvrijeme jedva postignu koji pogodak

H. Zilić

EHF je odlučio da ovog ciklusa kvalifikacija u konkurenciji rukometašica sve evropske reprezentacije igraju u glavnim skupinama, dakle da više ne bude predkvalifikacija.

Ovakva odluka napravila je ogromnu razliku u kvaliteti u mnogim grupama, pa tako reprezentacije iz četvrtog šešira jedva uspiju i zabiti koji pogodak za poluvrijeme.

Svoj duel trećeg kola kvalifikacija večeras igraju Latvija i Italija, a rezultat prvog poluvremena dovoljno govori o kvaliteti.

Riječ je o dvije ekipe koje su autsajderi u grupi 4 gdje su još Slovenije i Francuska kojima mečevi protiv Italije i Latvije služe za lakši trening.

U prvom poluvremenu Latvija je na domaćem parketu protiv ne tako snažne selekcije Italije zabila samo pet golova, a rezultat prvog poluvremena je 19:5 za Italiju.

Latvija je najslabija reprezentacija Evrope u ženskom rukometu i za njih su ovakvi tipovi kvalifikacija ogroman zalogaj.

Oglasi

Recimo da su od Francuske izgubile čak 55:8, a od Slovenije 51:13, što dovoljno govori.

EHF možda od narednog ciklusa i vrati format predkvalifikacija jer očigledno ima reprezentacija koje su na totalno amaterskom nivou.

U kvalifikacijama učestvuje i reprezentacija Bosne i Hercegovine, a naše djevojke su jučer u Cazinu poražene od Grčke 24:22.

Ovaj poraz je naše djevojke znatno udaljio od borbe za EURO, a popravni će imati već u nedjelju kada gostujemo Grkinjama i vjerujemo da možemo do pozitivnog rezultata.

Top Komentari

plemic
napokon i mi u grupnoj fazi.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi