Predsjednik EHF-a javno priznao da su Šveđani pokradeni!

Uzalud i to

Predsjednik EHF-a javno priznao da su Šveđani pokradeni!

Esmer Oštraković

Još uvijek malo ko može da vjeruje da su sudije sinoć priznale neregularan gol Francuske i tako ostavile Švedsku bez plasmana u finale Evropskog prvenstva.

Konačno su se oglasili iz EHF-a i priznali da gol nije regulara, a oglasio se i predsjednik EHF-a Mihael Viderer.

"Bilo je očekivano da bude problema jer je ovo novost i bila je dramatična situacija sinoć. Vidjeli smo tri situacije tokom ovog turnira koje spadaju u taj dio tehničkih grešaka sudija. Jedna je bila kada gol nije priznat i sudije nisu iskoristile pravo da pogledaju video.

Druga je bila u susretu Danske i Švedske gdje krajnji rezultat nije bio promijenjen tom greškom. Treća situacija je bila juče i jasno nam je da je tako."

Priznao je da je prihvatio odgovornost kada je razgovarao sa Šveđanima.

Oglasi

"Sjeo sam da pričam sa njima poslije meča i rekli su da sam ja kriv. Preuzimam odgovornost za to, ali to su bile lične greške sudija.

Imamo tri velike greške na ovom turniru i nadam se da se nešto slično sutra neće desiti."

Na kraju je priznao da pokušavaju pomoći razvoju rukometa.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Igra je sve brža i sudije su na velikim izazovima. Kritičari su u pravu, ali ovo je nova situacija.

Bila je greška, sudije su trebale gledati video. Šta sada da uradimo? Svi griješe, ali radimo sve da poboljšamo rukomet", rekao je Viderer.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi