Za svaku pohvalu: Leotar se izvinio Bosni za incident na nacionalnoj osnovi

Reagovali su jako brzo

Za svaku pohvalu: Leotar se izvinio Bosni za incident na nacionalnoj osnovi

E. Oštraković

Nakon što su se iz visočke Bosne oglasili poslije utakmice u Trebinju kako je njihov rukometaš napadnut na nacionalnoj osnovi od strane jednog domaćeg igrača, brzo je stigao odgovor iz Leotara.

Naime, klub iz Trebinja se oglasio saopštenjem koje prenosimo u cjelosti.

"U vezi sa vecerašnjim nemilim incidentom opisanim u saopštenju RK Bosne, a na osnovu izjave našeg igrača Milojević Aleksandra, evidentno je da se poslije utakmice desio verbalni duel dva igrača. Želimo da vjerujemo da se desio u afektu, gdje je došlo do razmjene uvreda i psovki dva igrača. Želimo da u ime našeg igrača i Kluba uputimo izvinjenje sportskim prijateljima iz Visokog, jer naš klub i Grad Trebinje sa dugogodišnjom tradicijom medjuvjerske tolerancije nisu nikada tolerisale bilo kakve ispade na nacionalnoj osnovi. Kao što je svima poznato, mi u našem klubu imamo igrača i trenera koji kroz svoje porodične odnose pripadaju različitim konfesijama, i da ni najmanji incident na utakmicama nije na toj osnovi napravljen.

Naš klub gaji prijateljske odnose sa svim klubovima u Premijer ligi kao i sa RK Bosnom iz Visokog. Želimo vjerovati da je ovaj nemio dogadjaj, koji se večeras desio kao plod važnosti utakmice i velike nervoze obostrano medju igračuma, i smatramo afektom a ne zeljom da se bilo ko uvrjedi.
Želimo ekipi Bosne sretan povratak kućama, vi ste naši sportski rivali ali i prijatelji, i dobro ste došli u naš grad u bilo kojoj prilici.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Sa željom da ovaj incident ostavimo i što prije zaboravimo, želimo vam puno uspjeha u narednom periodu i dobro zdravlje", stoji u saopštenju RK Leotar.

Top Komentari

Nele.
E kad jos suspenduju idiota bice pravi klub.
16 0
Zgembic
U afektu citaj; cetnik iz njega progovorio!
15 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi