Lino Červar: Možeš da izgubiš samo onda kada odustaneš

Velika pobjeda Hrvatske

Lino Červar: Možeš da izgubiš samo onda kada odustaneš

E. Škorić

U sjajnom meču Hrvatska je večeras sa 25:24 pobijedila Njemačku i izborila polufinale Evropskog prvenstva.

Hrvatska je gubila i pet razlike, ali je u drugom dijelu velikim preokretom ipak slavila u fantastičnom meču prepunom uzbuđenja.

"Ovo je nešto posebno. Moram da zahvalim i da čestitam igračima. Prihvatili su moju tezu na poluvremenu da ne prihvatam poraz. Pokazali su mentalnu snagu. Možeš da izgubiš samo kada odustaneš", kazao je selektor Hrvatske Lino Červar za RTL na kraju utakmice, pa je nastavio:

"Cijelo vrijeme smo jurili prednost. Gubili smo živce, ali na kraju se pokazalo da vještina i upornost pobjeđuju. Kada je bilo najpotrebnije, doprinos je na kraju dao i golman Šego. Zajednička pobjeda svih igrača. Trinaest puta sam vodio reprezentaciju na velikim natjecanjima i 10 polufinala. Ja imam nadu iako su je neki gubili. Nismo klonuli ni tijekom krize. Pobijedio je inat, ta želja za pobjedom. Zahvalio bih se sjajnim navijačima na podršci. Ovo su povijesne utakmice, koje se pamte. Nervoza je bila i na klupi. Nasjeli smo na tu čvrstu i oštru igru Njemačke, onda su nam i promašeni sedmerci otežali. Ali nakon svega smo pokazali mentalnu snagu. Ponosan sam na igrače".
Kako se sada pripremati za polufinale?

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Rekao sam kada smo bili u Grazu da smo ispunili prvi zadatak, sada smo ispunili i drugi zadatak. Sada imamo i treći zadatak u Stockholmu. Treba sada dečkima ostaviti malo prostora da sve to proslave. Dva kola prije kraja mi smo u polufinalu. Mnogi su eliminirani, ali mi smo jedina reprezentacija koja ima kontinuitet rezultata od 2000. godine. Pri vrhu smo, nikada nismo pali. Možemo biti ponosni na naš sport i igrače", dodao je Červar.

Top Komentari

Rajvosa2019
Prava balkanska seljacina - prvo za one iz Katara govori da su crnci - drugo umjesto da igracima kao svabski trener da instrukcije kako da izvedu napad on im govori da to nije njihova igra - spominje neke seljacke igre - mozda misli da je negdje na njivi da treba okopati krompir ili kukuruz
4 4
pero98
Bravo Lino, idemo dalje, dobit Češku.
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi