Rukometaši Hrvatske s pola snage do pobjede protiv Bahreina

Slavili sa 28:18

Rukometaši Hrvatske s pola snage do pobjede protiv Bahreina

E. Čaušević

Rukometaši Hrvatske večeras su s pola snage pobijedili ekipu Bahreina sa 28:18 u prvom meču drugog kruga Svjetskog prvenstva.

Hrvati su opravdali ulogu favorita u večerašnjoj utakmici i došli su do važne pobjede s kojom ostaju u igru za plasman u nokaut fazu.

Kauboji su od prve minute dominirali na terenu i bilo je samo pitanje kojom razlikom će na kraju slaviti.

Nakon prvog poluvremena Hrvatska je vodila sa 13:8 i već tada je bilo jasno da se Bahrein neće dobro provesti. Ekipa Line Červara nije željela da dopusti prostor za neko iznenađenje, te su rukomentaši Hrvatske do zadnje minute bili maksimalno ozbiljni.

Na kraju Hrvatska je uspjela da pobijedi sa 28:18 i sada ima pet osvojenih bodova, te je u dobroj poziciji za plasman u četvrtfinale.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Hrvate je do pobjede vodio sjajni Horvat s osam golova, dok su Marić i Martinović dodali po četiri. U ekipi Bahreina istakao se Al-Sayyad sa šest golova.

U istom terminu igrali su Mađarska i Brazi, a na kraju su Mađari slavili sa 29:23 i preuzeli prvo mjesto u Grupi 1 sa šest bodova.

Top Komentari

pero98
Bravo dečki, čestitke na pobjedi. Idemo pobjediti Argentinu i po četvrtfinale.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi