Čudo od četiri sekunde: Lopta putuje brzinom svjetlosti, "sina vjetra" to nije spriječilo da poleti

Nerealan gol stiže sa Svjetskog prvenstva u rukometu

Čudo od četiri sekunde: Lopta putuje brzinom svjetlosti, "sina vjetra" to nije spriječilo da poleti

A. Čaušević

Počelo je Svjetsko prvenstvo u rukometu, a do sada je viđeno nekoliko čudesnih golova. Jedan od najboljih djelo je reprezentativca Njemačke, Lukasa Mertensa u duelu protiv Katara. 

Nijemci su turnir otvorili pobjedom nad Katarom, rezultat susreta igranog u poljskim Katowicama glasio je 31:27. S ovom pobjedom Nijemci su napravili veliki korak ka glavnoj rundi.

Stvari su manje-više bile gotove već u prvom poluvremenu kada je evropska selekcija imala pet golova prednosti. 

U posljednjoj sekundi prvog dijela viđena je fenomenalan gol, a sve se odvilo u razmaku od četiri sekunde.

Katarni su pogodili stativu, a Nijemci su krenuli u kontru, lopta je putovala nevjerovatnom brzinom, ali to nije spriječilo Mertensa da zabije.

Oglasi

Uhvatio je loptu u zraku, poletio te sa 10-ak metara fantastično zabio. Bila je to istinska rukometna magija.

Sa tog meča stiže i jedna od najboljih intervencija dosadašnjeg dijela turnira. Glavni akter bio je Nijemac, Andres Wolf.

Bilo je to u trenucima kada se meč lomio. Lopta je išla pod prečku, a Wolf je digao nogu u zrak i zaista fantastično odbranio.

Od sinoćnjih čarolija treba izdvojiti i sjajan gol reprezentativca Norveška, Sandera Sagosena u duelu protiv Sjeverne Makedonije.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Norvežani su meč dobili sa ubjedljivih 39:27, a Sagosen je 20-ak minuta prije kraja izveo prelijepu solo akciju te zabio iza leđa.

Top Komentari

criticos
Vidi se da je mladi novinari sirom svijeta ne prati rukomet, kada su im ovo senzacije. Za 10godina ce biti, novinari otkrili novi sport, davno zaboravljen...puno golova, dinamican i atraktivan sa mnogo kontakta. Rukomet je najbolji sport, kojeg unistenim drze pravila i sudije.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi