Maglaj u efikasnom meču bolji od Izviđača

Važan trijumf domaćih

Maglaj u efikasnom meču bolji od Izviđača

A. Čaušević

Vrlo važnu pobjedu u 17. kolu rukometnog prvenstva BiH ostvario je Maglaj koji je pobijedio Izviđač rezultatom 33:30.

U vrlo efikasnom meču i krcatim tribinama domaći rukometaši su zasluženo stigli do velike pobjede protiv gostiju iz Hercegovine.

Prvo poluvrijeme je bilo veoma izjednačeno. Na odmor se otišlo pri neriješenom rezultatu 17:17, a domaći su u nastavku uspjeli prelomiti susret u svoju korist.

Rukometaši Maglaja su u drugom dijelu bili bolji za tri gola (16:13) te su u konačnici stigli do pobjede 33:30.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Benjamin Čičkušić sa 16 golova, dok su po pet doali Edo Mehinagić i Eldar Memišević. Kod gostiju izdvojili su se Milan Vukšić sa sedam te Duje Maretić sa šest golova.

Izviđač će u narednom kolu biti domaćin Gračanici, dok Maglaja čeka teško gostovanje ekipi Sloge Gornji Vakuf - Uskoplje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi