Trener Izviđača traži doživotnu suspenziju za rukometaša Gračanice

Nakon incidenta u Gračanici

Trener Izviđača traži doživotnu suspenziju za rukometaša Gračanice

E. Škorić

Završnicu meča između Gračanice i Izviđača obilježila je tuča igrača.

Od samog početka meča u Kupu između Gračanice i Izviđača bila je evidentna nabrijana atmosfera, ali u samom finišu sve je preraslo u jedan žestoki obračun među igračima, a u prvom planu bili su kapiten Gračanice Adnan Tufekčić i gostujući igrač Stjepan Jozinović.

Tufekčić se zatrčao i šakom udario u lice Jozinovića, a sada iz Izviđača žele da se doživotno iz rukometa odstrani rukometaš Gračanice, koji je u razgovoru za SportSport.ba čak i sam priznao da razmišlja o prekidu karijere.

"Očekujem da Tufekčića doživotno izbace iz rukometa. Ako je Žikica Milosavljević bio suspendiran na 14 mjeseci zbog gurkanja službene osobe, mislim da bi ovoga trebalo doživotno izbaciti", rekao je za Dnevni list trener Izviđača Toni Čolina.

Gračanica je slavila sa 22:15 i prošla dalje jer je Izviđač u prvom meču slavio sa 29:21.

"Cijelo vrijeme kriterij suđenja je bio na našu štetu, oni su imali veliku podršku publike, ali smo zaslužili prolaz s bekovskom linijom koja ima prosjek od 18-19 godina", dodaje trener Ljubušaka.

Top Komentari

kokoz
Nedira Lava dok spava, Hercegovci vole provcirati. Sta poselijo to je i dobijo pamtice do pemzije udarac!!€
0 4
EdinGR
Hajmo sad pritisak napraviti na RSBiH jer je Gračanica ozbiljan konkurent za prvaka ove sezone. Kakva ba doživotna suspenzija? Dobit će suspenziju koju i zaslužuje zbog direktnog crvenog kartona i to je to, sad ste tu napravili od Ljubušaka žrtve, a svi dobro znaju da se dole spašava živa glava što od igrača, tako do klupskog osoblja pa do nacističkih navijača. Ovaj rukometaš nije taj tip osobe koja bi bez nekog razloga uradila to što jest, obratite se Mehmedoviću koji će ubrzo postati reprezentativac BiH jer je već sada bolji igrač od Alena Ovčine, pa nek vam prenese dječko kakve uvrede je dobio.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi