Martin Strobel završio nastup na Svjetskom prvenstvu
Njemačka reprezentacija bez Strobela u polufinalu

Poznata i njegova zamjena

Martin Strobel završio nastup na Svjetskom prvenstvu

E. Dindić, foto: EPA

Srednji bek reprezentacije Njemačke Martin Strobel doživio je tešku povredu koljena u prvom poluvremenu sa Hrvatskom. 

Nakon detaljnih pregleda ljekarske ekipe, ustanovljeno je da će ovaj srednji bek morati na višemjesečnu pauzu.

Kako sada stvari stoje njega bi trebao zamijeniti Tim Suton. Njemačka je izborila plasman u polufinale nakon dramatične pobjede, nad selekcijom Hrvatskom. Polufinale je na rasporedu u petak.

Hrvati bjesni, Lino Červar želi sudije u zatvoru 

Hrvatska je ostala bez polufinala poslije poraza, ali glavna je tema dosuđeni sumnjivi faul Igoru Karačiću u napadu na minutu do kraja. Gensheimer je u sljedećem napadu zabio za 22:20 i utakmica je bila izgubljena.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ovo je bila pljačka Hrvatske koju je vidio cijeli svijet! Ove sudije treba strpati u zatvor. Ovo nije prvi put. Nama su Danci oduzeli prvenstvo 2008., 2009. i 2010. godine i to treba javno reći. Ne može se dozvoliti da amateri sude ovakve utakmice i odlučuju o našim sudbinama", kazao je selektor Hrvatske Lino Červar nakon utakmice.

"Toga ima samo u rukometu i to je ozbiljan problem ovog sporta kojim se treba pozabaviti i Olimpijski odbor. Mi smo Nijemce nadigrali pred njihovom publikom, a suci su nam oduzeli pobjedu. Na Evropskom prvenstvu prošle godine u Hrvatskoj smo imali jako loše suđenje, ali smo mislili da će ovdje biti bolje. Međutim, znalo se što se radi. Nismo morali ni igrati jer smo znali što će biti. I sad Nijemci slave ovakvu pobjedu... Što da ja kažem igračima!? Bravo dečki, dobro ste igrali!? Oni su samo žrtveno janje. Mi građani Hrvatske se moramo boriti za ponos i dostojanstvo i ne dopustiti da nas se javno krade", dodao je Červar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi