Milosavljević: Resursi Lokomotive su bogati

Preuzeo brčankse rukometaše

Milosavljević: Resursi Lokomotive su bogati

Proslavljeni srbijanski krilni rukometaš Žikica Milosavljević koji je jedno vrijeme kao igrač bio član sarajevske Bosne, trenersku karijeru će nastaviti također u BiH.

Nakon epizode u Konjuhu iz Živinica preuzeo je ekipu novog-starog premijerligaša Lokomotive iz Brčkog.

Kao glavni cilj pred njega je postavljen opstanak u društvu najboljih bh. timova.

"Cilj je da nastavimo ono što se godinama ovdje radi i stvara, da ne dovodimo previše igrača sa strane, već da iskoristimo resurse koji se stvaraju ovdje. Ti resursi su stvarno bogati, ali treba ih na pravi način iskoristiti."

Ipak, neminovno je da ekipa dovede nekoliko igrača.

"Naravno, ono što nam je potrebno, moramo dovesti. Za ovu sezonu možda i veći broj njih."

Zvjezdana Nedić ispred brčanskog kluba kazala je da je Lokomotiva ozbiljno ušla u projekat Premijer lige.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Odluka o novom treneru pala je nakon što su obavljeni razgovori sa nekoliko potencijalnih kandidata. Igranje u Premijer ligi iziskuje jedan određeni viši nivo i zato smo se odlučili da za trenera angažujemo proslavljeno rukometno ime", kazala je ona.

U klubu su svjesni da će im naredna sezona biti jedna od najtežih u historiji, ali ne isključuju mogućnost da se kroz nekoliko sezona bore za sami vrh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi