Proslavljeni srbijanski rukometaš na klupi Lokomotive iz Brčkog

Žikica Milosavljević na kormilu novog premijerligaša

Proslavljeni srbijanski rukometaš na klupi Lokomotive iz Brčkog

Lokomotiva iz Brčkog je osigurala plasman u Premijer ligu BiH, a u sezoni pred nama ovu ekipu će sa klupe voditi Žikica Milosavljević.

Inače, Milosavljević je u prošlosti u BiH vodio ekipu Konjuha, ali je još uvijek puno poznatiji po uspjesima iz igračkih dana.

U profesionalnoj karijeri koja je trajala čak 26 godina (1988.-2014.) bio je reprezentativac Jugoslavije, a potom i Srbije. Nastupao je za Dinamo iz rodnog Pančeva, Kumanovo, Crvenu zvezdu, Prule - Ljubljanu, Cantabriju, Valladolid, Celje, Bosnu i Metaloplastiku.

Osvojio je veliki broj medalja i titula sa ekipama čije je boje branio, a 2001. godine je proglašen za najbolje desno krilo svijeta.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Osim Konjuha, trenerske angažmane je imao u Dinamu iz Pančeva, ekipi Jabuke i pionirskoj reprezentaciji Srbije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi