Golman Pick Szegeda u intervjuu za Gol.hr

Mirko Alilović: Mi Hercegovci se smatramo Hrvatima

23

Komentari (23)

nije.suplja
Opet kriza identiteta i pripadnosti. Dobro
Alen23
Realno Hrvatska im na kraju krajeva bolje uslove pruža za bilo koji sport
bahlje
Bespotreban članak i bacanje koske...
Zgembic
Mirko skutore zaboravio si reci daje to bazen i kojeg je Hrvatska dobila i UZP, ubicu Vedrana Puljica, rusitelja Starog Mosta, prala lovu preko Aluminijuma i sutnula u guzicu ”bracu rvate” ali i ste dobili i Camilu koja nije rvat, onu malu plivacicu koja nije rvatica... ****m li vam nanulicu fasiticku gamadi smrdljiva.
19211921
Dosta jadno da toliko moraju ponavljat da su hrvati kako bi ubijedili i nas i hrvate, ali to je vise njihova stvar: neka budu sta hoce i ako im ne smeta to sto su u biti drugoligaski hrvati koji moraju non stop nesto dokazivati, to je njihov kompleks
19211921
Ja upravo govorim da mozete biti sto hocete i da mi je to ok. Nije mi jedino jasno zasto morate non stop ponavljat da ste hrvati kao ovi iz hrvatske kao da je to neka novost: prvo jelavic pa alilovic a da ne govorim o politicarima. Meni jedino nije jasno kako vam nije mrsko biti tretirani kao hrvati samo kad ste uspjesni a kao hercegovci kad niste. Mislim, sam Alilovic je rekao kako se osjeca vise cijenjen svugdje nego u svojoj hr, kad god reprezentacija podbaci on je glavni krivac itd. Ocito je da niste gledani kao svi ostali nego kao neki tamo rodjaci koje koristiti kad treba glas, talent ili para a kad ne treba ko njih sisa. To mi nije jasno. A to kako se zelis izjasniti to je tvoja licna stvar. I da je ustav ne garantuje,ja bi bio zato da se mozes izjasnit bas kako ti hoces i osjecas se. Zivio
rodjeni95
Jesi ružan **** sebe
vedin
Samo mi nije jasno zasto ovom glupanu dajete prostor na sportskom portalu
makke07
Zanimljivo je da je bilo prvo 9 sandžaka pa se promijenilo u 9 hercegovina i ostao jedan sandžak i hercegovina, jer to je bilo naziv sličan kantonima ili provincijama. Zadnjih 100g je preraraslo u status neke državice bezpotrebne a naginju evo sad javno ka hrvatskoj kao i sandžaku, uz duzno poštovanje pravim Hrvatima ovi nasi Bosanski katolici misle da će bolje proći kao Hrvati.
Ko_je_babo
A u Hrv ih zovu Bosanci;)
Deda3003992
Bogami ja bi najprije rekao da si ti Cigan
user1583752673
Mozes se smatrat ali nisi
Krosteutegurovic
Mirko, ma puši karu mom drugaru
miki30
Ako si iz Mostara onda si Bosanac i Hercegovac ili ako te neko strani pita odakle si onda si iz Bosne i Hercegovine tako da puši racku i ti i svi oni koji tako razmišljaju kao ti. Osijećaj se kao Hrvat niko ti nebrani ali si iz Bosne i Hercegovine vrlo jednostavno.
red devil mo
Mirko,ja se ne osjećam tako! A iz Hercegovine sam.
Barbarez9
E moj „H“alilovicu.....izdeformisani Ume...
zevs
nek se smatra ko čime hoče i nek voli koga hoće i nek igra za koju repku hoće, vrlo jednostavno
lemonsqueezy
Kriza identiteta, nisu Bosanci samo muslimani, vi ste bosanski katolici kao što su bosanski "Srbi" zapravo bosanski pravoslavci. Ko imalo zna historiju zna kako je došlo do ovog fenomena.
Krivaja Zavidovići
Kako će bit Bosanci kad su Hercegovci! Samo Mirko je glup kao što izgleda. Ima Hercegovaca Bošnjaka kao i Srba. Po njemu i Jelaviću Hercegovci = Hrvati. I on kao i Jelavić od škole imaju - čitanku.
Presidente
nije to kriza identiteta, tko je lud biti bosanac iz vica, mujo, haso.
lemonsqueezy
Kroz dugu historiju bila je samo Bosna i ništa više, to sa Hercegovinom je samo takva glupost, to je kao kad bi se Hrvatska zvala Hrvatska i Dalmacija.
smc
Samo prezime” Alilovic” U zadnjim momentima pokrsteno od Halilovic.Svi ste vi veci hrvati od hrvata Mrš u lipu svoju i glumi što zelis
zgembo.popuslic
Cim negdje nadju neki tekst pogodan za nacionalisticko prepucavanje ovi sa ss.ba brze bolje trce da ga objave ne bi li nakupili komentara pa pricali kako su najcitaniji portal
Ostalo još 1500 karaktera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.