Mirko Alilović se oglasio nakon što ga je Červar izbacio iz ekipe

Legendarni golman ne brani protiv Švedske

Mirko Alilović se oglasio nakon što ga je Červar izbacio iz ekipe

Edmir Škorić

Mirko Alilović izbačen je s popisa hrvatskih rukometaša za duel sa Švedskom u Splitu.

Hrvatska protiv Švedske večeras igra meč 3. kola Evropskog prvenstva i traži treću pobjedu nakon Srbije i Islanda, ali Alilovića je odstranio selektor Lino Červar, koji smatra da je ovaj postao jako nesiguran.

"Svi smo u službi hrvatske rukometne reprezentacije. Ja sam danas na tribinama, sutra će to biti neko drugi. Sretno mojim saigračima i da sa četiri boda idemo u Zagreb", poručio je Alilović za RTL.

"Neka Srbi navijaju za Šveđane, mi ćemo za naše momke. Nadam se da na krilima pobjede idemo s maksimalnim brojem bodova u Zagreb", kazao je Alilović.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Navodno je Červar otpisao Alilovića nakon njegove loše partije protiv Islanda, te protiv Švedske neće računati na ovog, može se slobodno reći, legendarnog hrvatskog golmana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi