Gospodski potez Uprave RK Borac: Zbog iftara pristali na promjenu termina utakmice
FOTO: MRK Sloga

Sloga pohvalila narednog rivala

Gospodski potez Uprave RK Borac: Zbog iftara pristali na promjenu termina utakmice

S. Mlaćo
U važnom meču u borbi za 'goli život'  rukometaši Sloge ugostit će lidera banjalučki Borac naredne srijede.

Susret se igra od 20:45 sati, a iz Sloge su pozvali navijače da podrže voljeni klub u velikom broju.

Na promjenu termina sa 19:00 sati na 20:45 pristali su i gosti, što su u Gornjem Vakufu Uskoplju i pohvalili, a razlog je naravno mjesec Ramazan, te iftar koji bi sigurno smanjio broj publike u prvobitno planiranom terminu.

U Slogi su isti zahtjev nedavno pred derbi poslali čelnicima RK Iskra Bugojno, no gosti to nisu prihvatili. Zbog čega, vjerovatno ne znaju ni sami.

“Na zahtjev uprave rukometnog kluba Sloga upućen prema RK Borac Banja Luka da se utakmica 23. kola Premijer lige BiH između RK Sloga i RK Borac odigra u pomjerenom terminu od onoga predviđenog po propozicijama RSBiH, a sve u cilju radi Ramazanskog blagdana i iftara, utakmica koja se trebala igrati u 19:00 sati zvanično će biti odigrana u 20:45 sati kako bi svi postači mogli na miru iftariti i stići na vrijeme na utakmicu .

Sjajan gest Banjalučana na čelu sa direktorom gosp.Ljubišić Bojanom i trenerom Mikić Mirkom koji su izjavili da im je veliko zadovoljstvo igrati u Gornjem Vakufu Uskoplju, a pogotovo što su tribine ispunjene. Rukomet se i igra radi publike i rado ćemo izaći u susret da se utakmica igra u 20:45 .

Rukovodstvo kluba RK Sloga zahvaljuje se RK Borac koji je upravo na današnji dan postao prvak Evrope.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Nije teško biti gospodin, 20.04.2022. u 20:45 dočekajmo šampiona BiH u ispunjenoj dvorani“, stoji u objavi MRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje.

Iz rukometne Premijer lige ispadaju dva kluba, a trenutno u najtežoj situaciji je RK Bosna Sarajevo.  Borbu vode i Iskra, Sloga, Bosna Visoko...

Top Komentari

HamzaVojvoda
Da Bog da se ovakve vijesti sto cesce citale ovde. Volite se ljudi zivot je kratak
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi