MRK Sloga Gornji Vakuf - Uskoplje stigla do četvrte uzastopne pobjede
FOTO: Husein Šljivo

Savladan Konjuh

MRK Sloga Gornji Vakuf - Uskoplje stigla do četvrte uzastopne pobjede

A. Čaušević

Rukometaši Sloge Gornji Vakuf - Uskoplje su proljetni dio prvenstva BiH otvorili domaćim trijumfom nad Konjuhom rezultatom 35:32. 

U veoma efikasnom susretu na kraju su zaslužen trijumf odnijeli domaći rukometaši koji su tako upisali četvrtu vezanu pobjedu.

Poslije prvog poluvremena Sloga je imala pet golova prednosti (19:14), da bi rukometaši Konjuha u nastvaku uspjeli smanjiti rezultat, ali snage za nešto više nisu imali. Završilo je 35:32.

Domaće su do pobjede vodili Goran Biljaka sa devet te Božidar Simić sa sedam golova. Pridružili su im se Marijan Šaravanja i Anes Halebić sa po 5 golova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Velike zasluge za pobjedu Sloge imao je i sjajni Berzad Demirović koji je meč okončao sa 16 odbrana uz jedan odbranjen sedmerac.

Kod Konjuha između ostalih izdvojili su se Mihret Husić sa šest, te Aidin Sakić sa pet golova. Pet je dodao i Mirko Marčeta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi