Najbolji Nijemac daje prednost Slovencima
Gensheimer: Pila naopako

Oprez Uwea Genshiemera pred današnji okršaj

Najbolji Nijemac daje prednost Slovencima

Derbi meč 2. kola današnjeg dana na Evropskom prvenstvu za rukometaše odigrat će u Zagrebu Njemačka i Slovenija. Nijemci su aktuelni evropski prvaci i u prvom kolu poigrali su se sa Crnom Gorom.

S druge strane selektor Slovenije legendarni Veselin Vujović bio je frapiran suđenjem rumunskog para Din-Dinu nakon poraza od Makedonije.

Najbolji njemački igrač Uwe Gensheimer i pored činjenice da su u Prvenstvo ušli dijametralno različito, smatra da je Slovenija favorit večeras (18.15 sati).

"Znamo da su uvijek teške utakmice protiv Slovenije i imamo puno respeka za njihove igrače. Igraju brz rukomet, s puno tehnički jakih igrača. Nadam se da neće biti najbolji protiv nas.", kazao je Uwe, prenosi balkan-handball.

A onih 10-ak razlike iz Stožica ne tako davno? Nijemci su već tada pokazali da su klasa iznad svjetske bronce…

"Nadam se da možemo ponoviti izdanje iz Stožica, ali za nas je tada sve bilo savršeno. Imali smo malo tehničkih grešaka i nismo im dali šansu. Oni su bili pod pritiskom da pokažu ljudima dobru utakmicu nakon bronce sa SP-a."

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Za Gensheimera je Slovenija favorit.

"Ako vidiš roster igrača još imaju svjetske klase, osim Gabera i Doleneca. Ne gledam previše na ozlijeđene, fokusiramo se na igrače koji su tu. Na nas svi gledaju kao tim za polufinale i za nas igrače je pritisak drugačiji."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti