Neplanirani problemi za rukometnu reprezentaciju: "To nas je malo pogodilo..."

Traju pripreme za Euro

Neplanirani problemi za rukometnu reprezentaciju: "To nas je malo pogodilo..."

Admin Čaušević

Rukometnu reprezentaciju BiH sredinom januara čeka nastup na Evropskom prvenstvu. 

Najbolji bh. rukometaši već neko vrijeme treniraju na Ilidži gdje se pripremaju za završnu smotru najboljih selekcija Evrope.

"Sa priprema za Evropsko prvenstvo smo počeli prije dva, tri mjeseca, za sada svo protiće u najboljem redu. Malo imamo problema s povredama, ali nadamo se da će i to biti mnogo bolje do završne faze priprema te da će selektor imati na raspolaganju sve igrače", kazao je Vojsilav Rađa na današnjoj press-kofenerciji.

"Obezbijedili smo sve neophodne stvari koje su potrebe reprezentaciji. Ima još nekih stvari koje bi trebali riješiti u narednih 10 do 15 dana što sve zavisi od finansijskih priliva, ali sam optimista te se nadam da ste strane neće biti problema", dodao je on.

Toni Čolina, član stručnog štaba, je istakako da se u utorak desio neplaniran problem s povredom Vladimira Vranješa.

"Imali smo problem s Vladom Vranješom koji je jučer osjetio probleme s listom, čekaju ga dodatne pretrage, nadamo se da nije nešto ozbljnije, ali to nas je malo pogodilo", kazao je Čolina.

Pomoćnik Ivice Obrvana je kazao da će se Benjamin Burić ekipi priključiti 2. januara te da vjeruje da će pred takmičarske mečeve ekipa biti spremna.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Medijima su se obratili i igrači Milan Vukšić i Harun Hodžić koji su poručili kako bi do početka turnira stvari trebali sjesti na svoje mjesto.

Rukometna reprezentacija BiH se nalazi u grupi sa Španijom, Švedskom i Češkom. Prvenstveni cilj će biti da se upišu prvi bodovi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi