Nexe tri od tri

Slavili protiv Metalurga u Skoplju

Nexe tri od tri

M. Šljivak

Nexe iz Našica došlo je do treće pobjede u SEHA ligi nakon što je večeras savladao kao gost u Skoplju ekipu Metalurga rezultatom 27:32.

Vodili su gosti iz Hrvatske tokom kompletnog meča. Utakmicu su otvorili sa 1:4, ali domaći rukometaši na trenutak uspijevaju da okrenu meč u svoju korist i u nekoliko navrata su imali gol prednosti.

Međutim, Nexe do kraja prvog poluvremena potpuno preuzima igru na svoju stranu. Pokazali su da su ipak kvalitnija ekipa i na odmor odlaze sa četiri gola prednosti, 12:16.

Domaći rukometaši su u nekoliko navrata uspjeli da ugroze vodstvo Nexea. Dolazili su na minus jedan, posljednji put u 50. minuti, ali je potom uslijedila odlučujuća serije gostiju od 3:0 i meč u Skoplju je bio završen.

Potražite više informacija na temu SEHA liga:

Goste je do trijumfa vodio Saša Barišić Jaman sa osam golova Šipić je dodao pet, a kod domaćih su po sedam golova postigli Halil Jaganjac i Martin Serafimov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi