Nikola Karabatić je stigao na SP, no navijači Franucske bi mogli ostati razočarani
Odluka će biti donesena uskoro.

Upitno je da li će dobiti šansu na Svjetskom prvenstvu

Nikola Karabatić je stigao na SP, no navijači Franucske bi mogli ostati razočarani

S. Mlaćo

Na oduševljenje navijača Francuske Nikola Karabatić se priključio rukometnoj reprezentaciji te zemlje na Svjetskom prvenstvu.

Karabatić je već desetak godina najbolji igrač Francuske, a s ovim timom je osvojio četiri svjetska, tri evropska i dva olimpijska zlata. Zbog toga su u Francuskoj bili veoma tužni kada je objavljeno da on zbog povrede ne može biti tio ekipe na ovom SP-u, ali ispostavilo se da je to bila samo jedna velika "prevara".

Danas bi trebao odraditi prvi trening, poslije kojeg će biti jasnije koliko je spreman za napore koje nosi Svjetsko prvenstvo. Selektor francuski Didier Dinart ipak nije siguran da će Karabatić dobiti svoju šansu.

"Veoma je važan za nas, ali prvo ga moramo testirati i vidjeti koliko je i da li je uopće spreman da se priključi saigračima", jasan je bio Dinart, te time zabrinuo armiju francuskih navijača.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Karabatić je svoju posljednju utakmicu odigrao 14. oktobra prošle godine, a francuskim medijima je kazao da mu je cilj pomoći reprezentaciji, pa makar to bilo i pet do deset minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi