Nikola Karabatić najavio kraj karijere

Legendarni rukometaš

Nikola Karabatić najavio kraj karijere

E. Ganibegović

Legendarni francuski rukometaš hrvatskog porijekla, Nikola Karabatić, najavio je kraj karijere. Povući će se nakon što odigra još jednu sezonu.

Nikola Karabatić, koji će uskoro napuniti 40 godina, najavio je da će ova sezona biti posljednja u njegovoj rukometnoj karijeri.

On je u pismu upućenom navijačima PSG-a objavio da igra posljednju sezonu u karijeri.

Sezona 2023-2024 će stoga biti njegova 22. i posljednja kao profesionalnog rukometaša.

Sa skoro 40 godina, on namjerava da prekine karijeru nakon Olimpijskih igara u Parizu 2024.

"Život nam ponekad daje prelijepe poklone. Kao da završim nešto tamo gdje je sve počelo. Danas počinjem svoju 22. i posljednju profesionalnu sezonu, u bojama Paris Saint-Germaina, kluba koji mi toliko znači", počinje pismo Karabatić, pa nastavlja:

Oglasi

"Tokom svih ovih godina dao sam srce i dušu ovom sportu koji toliko volim i koji poštujem više od svega. Uključio sam svoj um i svoje tijelo u ovu fizički i mentalno zahtjevnu disciplinu". 

"Računajte na mene da ću dati 200%, bit će potrebno barem toliko da vam se zahvalim", zaključio je legendarni Karabatić. 

Rukomet će se tako naredne godine oprostiti od jednog od najboljih igrača u historiji. 

Top Komentari

user1574859714
Imam osjecaj da ga gledamo 100g u rukometu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi