Nikola Prce najavljuje Evropsko prvenstvo, zna koja utakmica  će za nas biti ključna

Oprostit će se nakon turnira

Nikola Prce najavljuje Evropsko prvenstvo, zna koja utakmica će za nas biti ključna

Edmir Škorić

Nikola Prce bit će jedan od najstarijih rukometaša na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Iskusni rukometaš, koji se oprašta od bh. dresa nakon Evropskog prvenstva, govorio je o turniru koji slijedi i šansama Zmajeva.

Najprije je kazao da nije dobro što su otkazani pripremni mečevi u Hrvatskoj.

“Sigurno da nije dobro. Puno bolji uvid ima stručni štab u neke stvari kad se igraju utakmice. Ali puno je reprezentacija odgodilo utakmice poput Portugala. Mi smo radili test prije odlaska u Hrvatsku i svi smo bili negativni. Ipak, gore se ispostavilo da ima nekoliko pozitivnih.”

Prce smatra da je Švedska favorit grupe, ali da se naši momci mogu nositi sa Češkom i Španijom.

“Najteža utakmica je na otvaranju. Ali sa svima se mora igrati, pa i sa Švedskom. Ako budemo na 150 posto svojih mogućnosti, a oni da imaju jako loš dan, možemo očekivati neki dobar rezultat. Ako ćemo biti realni, oni su favoriti za osvajanje grupe. Sa svima se možemo nositi, a pogotovo sa Češkom. Oni su rival u domenu naše selekcije. Španci nisu nepobjedivi i nisu kao Švedi. Tu moramo tražiti svoju šansu i baciti sve karte na meč sa Španijom.”

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Naša reprezentacija će 13. januara u Bratisalvi od 20:30 sati odmjeriti snage sa Šveđanima, dok je duel sa Česima zakazan za 15. januar u 18 sati, a treći meč u grupnoj fazi igramo 17. januara protiv Španije od 18 sati. Svi mečevi su u Bratislavi.

Dalje će proći dvije prvoplasirane ekipe iz svake grupe.

Top Komentari

K79
King BiH rukometa ! sretno majstore!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti