Tužna vijest za bh. sport: Nikola Prce se oprašta od reprezentacije

Nastupit će još na Evropskom prvenstvu

Tužna vijest za bh. sport: Nikola Prce se oprašta od reprezentacije

Eldar Ganibegović

Danas nam stiže jedna jako tužna vijest.

Naime, Nikola Prce će se oprostiti od igranja za rukometnu reprezentaciju BiH na predstojećem Evropskom prvenstvu koje će se u januaru 2022. godine održati u Mađarskoj i Slovačoj, potvrđeno je za N1 iz Rukometnog saveza BiH.

Prce je za reprezentaciju BiH debitovao 2006. godine, a ovo će mu s našom selekcijom biti treći nastup na velikom turniru. 

Godinama je bio nosioc igre naše reprezentacije, a glavni je "krivac" za plasman na prvo veliko takmičenje, Svjetsko prvenstvo u Kataru 2015. godine, kada je u baražu postigao čak 18 golova protiv favorizovavnog Islanda.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Na njegovim krilima plasirali smo se i na Evropsko prvenstvo u Norveškoj 2020. godine, a protiv Češke Republike je postigao 10 golova u odlučujućoj utakmici.

Ovaj 41-godišnjak je trenutno član kosovske ekipe Besa Famgas.

Top Komentari

Majan
Svaka čast za sve, ipak je čovjeku 41 godina
14 0
Chesa
Hvala Prce i sretno u životu.
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi