Prce: Neka ostane upamćeno...
FOTO: T. Hebib

Čestitao Švedskoj na tituli

Prce: Neka ostane upamćeno...

Haris Zilić

Rukometna reprezentacija Švedske osvojila je titulu prvaka Evrope nakon trijumfa protiv Španije rezultatom 27:26 u finalu Evropskog prvenstva u Budimpešti.

U finalu su igrale dvije selekcije koje su u grupi bile sa Bosnom i Hercegovinom što je pokazatelj da naši rukometaši nisu imali sreće prilikom žrijeba.

Nakon finalnog meča oglasio se i legendarni Nikola Prce koji je na minulom EP-u odigrao i posljednju utakmicu u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Čestitke momčadi Švedske na zasluženoj tituli prvaka Europe! Ovo je bilo "ludo" prvenstvo, na ivici regularnosti. Ipak, neka ostane upamćeno po tome da su naši mladi debitanti imali privilegiju igrati sa europskim prvakom i viceprvakom u istoj skupini. Neka ostane upamćeno i da smo bez ijednog ljevaka u timu, potpuno desetkovani, imali Španjolce do 50 minute. A, oni su danas imali napad za titulu. Zato je rukomet toliko zanimljiv i sjajan sport. Na koncu, najvažnije je da naša zemlja nastavi kontinuitet odlazaka na velika natjecanja. Mi smo sportska nacija i zaslužujemo biti na velikim europskim i svjetskim pozornicama. Zaslužuju to i naši navijači. Zato momci, glavu gore i sretno u baražu za svjetsko prvenstvo, prvo sa Grcima, a onda, ako Bog da, i sa Crnogorcima. Idemo jako i hrabro", napisao je Prce na svom zvaničnom FB profilu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Čestitke momčadi Švedske na zasluženoj tituli prvaka Europe! Ovo je bilo "ludo" prvenstvo, na ivici regularnosti. Ipak,...

Posted by Nikola Prce on Sunday, January 30, 2022

Top Komentari

DeteVi
Gospodin!
10 0
K79
Bravo majstore !
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi