Nikola Prce okončao s nastupima u dresu BiH, a dalje? "Ja bih volio biti predsjednik države!"

Hoće li u budućnosti biti jedan od članova RS BiH?

Nikola Prce okončao s nastupima u dresu BiH, a dalje? "Ja bih volio biti predsjednik države!"

Edmir Škorić

Iskusni Nikola Prce večeras je odigrao svoju posljednju utakmicu u dresu Bosne i Hercegovine.

Rukometni Zmajevi odigrali su sjajan meč u posljednjem kolu grupne faze Evropskog prvenstva u Slovačkoj, ali nažalost nismo uspjeli na kraju izvući bodove protiv favorizovane Španije koja je slavila sa 28:24.

"Kad nema previše naših ljudi, nemam taj osjećaj da je bila zadnja utakmica, ali jest... Žao mi je što to nismo završili pobjedom, iako smo stvarno bili blizu, ali na kraju smo pali. Ovo je bila moja zadnja profesionalna utakmica u dresu BiH. Mislim da je stvarno dosta. Sigurno bi bio najljepši mogući oproštaj da smo dobili, ali i ovako možemo biti zadovoljni. Čestitam Špancima, nama sretan put", rekao je Prce.

Najdraži momenat u karijeri?

"Sigurno odlazak u Katar. Prvo veliko prvenstvo i ta utakmica sa Islandom. Prvi put je uvijek najslađe, a najteži trenutak u karijeri je taj poraz od Mađarske u punoj Skenderiji. Malo mi je žao što je EP ovako i počelo i završilo, bilo je tu i dosta vanjskih utjecaja na samu ekipu. Hvala svim navijačima ove reprezentacije i nadam se da će nas mlade snage i dalje uveseljavati".

Miljenik je navijača

"Nikada nije bilo problema s navijačima. Ljudi me vole i ja mislim da sam ekstra korektan. Nikada nisam imao nijedan incident s navijačima. Poštujem te ljude, pogotovo kada dođu ovako negdje vani da nas gledaju. To moramo cijeniti".

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Mnogi navijači bi voljeli da Nikola Prce bude na nekoj od funkcija u Rukometnom savezu...

"Pa ja bih volio biti predsjednik države, ali otom potom. To je pitanje za neko buduće, skorije vrijeme ili možda nikad, ali stvarno ne znam", uz smijeh je odgovorio iskusni rukometaš.

Top Komentari

Sarajevski_Marlboro
Hvala ti za sve LEGENDO, dugo se neće roditi ovakav igrač kao što je GOSPODIN Nikola Prce!
12 1
karlhajncbrazzzo
Misli na državu Hrvatsku.
1 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi