Ništa kontra Splita: Šta je to šokiralo Kauboje?
Hrvatima Bjelorusi nisu zanimljivi ili su skupe ulaznice? Kako god, Zagreb je ispao nedorastao Splitu

Susjedi se pitaju "ko je kriv"?

Ništa kontra Splita: Šta je to šokiralo Kauboje?

Rukometaši Hrvatske preživjeli su pravu dramu u prvom susretu druge faze takmičenja na Evropskom prvenstvu čiji su domaćini. Ako su onako odigrali protiv Bjelorusije, strepivši za pobjedu do posljednje sekunde (25:23), šta onda očekivati protiv Francuske i Norveške.

Ukoliko žele u borbu za medalje Kauboji će morati dobiti obje utakmice, no kako sada stvari stoje - teško.

Osim što bez Domagoja Duvnjaka nisu toliko uvjerljivi, novinari naših zapadnih susjeda razočarani su posjetom u zagrebačkoj Areni.

Traže se razlozi zašto su tribine bile poluprazne, pa se navodi kako je mnoge poremetilo to što je Hrvatska već u četvrtak morala igrati svoju utakmicu, umjesto u subotu, da je prenijela četiri boda.

Ipak, izvjesnije je da mnogi nisu ušli u dvoranu jer su onima koji bi najsrčanije navijali ulaznice jednostavno preskupe.

Zagrebački mediji navode kako je atmosfera bila dobra, pjevalo se sinhronizirano, ali...

"Ipak, stalno su oči bole prazne sjedalice. Kad se sve uzme u obzir, domaćini smo jednog ovakvog turnira i reprezentacija nam igra u metropoli s gotovo milijun stanovnika, a dvorana od 13.100 mjesta se ne može napuniti?!", pišu Sportske novosti.

I kapiten Igor Vori, kao jedan od razloga slabije igre protiv Bjelorusa, naveo je dvoranu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

"Pa lijepo je pobijediti i kad ne igraš dobro. Bjelorusi nikako nisu slaba ekipa, sa svima su igrali ravnopravno, a protiv nas su pokazali svoju najbolju igru. Mislim da nas je usporio umor zbog puta, a i teško se bilo naviknuti na ovako ogromnu dvoranu, kao što je zagrebačka Arena, nakon one ludnice koji su priredili navijači u prepunoj Spaladium areni. Čekaju nas odlučujuće utakmice i pozivam sve navijače da nas podrže", kazao je Vori.

Kako god bilo u narednim utakmicama, zaključak je ipak jedan: Ništa kontra Splita.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi