Njemačka sprema spektakl koji je ranije bio samo u snovima: Stadion postaje čudesna dvorana
FOTO: EHF

Počinje EURO u rukometu

Njemačka sprema spektakl koji je ranije bio samo u snovima: Stadion postaje čudesna dvorana

Haris Zilić

Ostala su još dva dana do početka Evropskog prvenstva u rukometu u Njemačkoj koje će prema mnogim prognozama biti spektakularno što se tiče same organizacije, a već na otvaranju domaćini spremaju spektakl.

U četvrtak 11. januara drugi susret EURO-a igra se u grupi A gdje će snage odmjeriti domaćin Njemačka i selekcija Švicarske, a taj meč će biti odigran u Dusseldorfu na stadionu. Prije toga od 18 sati EURO- u Berlinu također u grupi A otvaraju Francuska i Sjeverna Makedonija.

Markus Spiel Arena inače dom fudbalera Fortune Dusseldorf bit će domaćin druge utakmice rukometnog EURO-a na kojoj će biti oboren i rekord.

Za ovu utakmicu organizatori su prodali 53.000 ulaznice što zvuči sjajno za fudbalski spektakl, a kamoli za rukometnu utakmicu.

Dakle, tribine stadiona će biti ispunjene, a oko terena postavljene su montažne tribine sa kapacitetom do 9.000 sjedećih mjesta.

Oglasi

Nijemci obećavaju totalni spektakl, a nakon prve utakmice u četvrtak bit će organizovana zabava cijelu noć.

Nema sumnje da će Njemačka pomjeriti granice kada je u pitanju rukomet, a to je sve zagrijavanje za EURO u fudbalu koji je također ovo ljeto u Njemačkoj.

Dakle, Njemačka će u samo pola godina biti domaćina dva velika sportska događaja što dovoljno i govori o samoj državi.

Dodajmo još da je dosadašnji rekord rukometne utakmice postavljen 2014. godine kada je susret između Rhein Neckaw Lowena i HSV-a pratilo 44.189 gledatelja u Commerzbank Areni u Frankfurtu.

Oglasi

Kladionice ne vjeruju u bh. rukometaše

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u četvrtak 11. januara igra svoj prvi meč na EURO- u Njemačkoj protiv selekcije Švedske koja je jedan od favorita za naslov ne samo favorit naše grupe.

Utakmica se igra u Mannheimu s početkom u 20 sati i 30 minuta, a pred ovaj susret niko nije ponizio našu reprezentaciju kao kladionice.

Na većini kladionica nema uplate na Švedsku jer se smatra su šanse za tirjumf Švedske i ispod minmalno gkoeficijenta 1.01.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

U kladionici Mozzart ima pobjeda Švedske sa kvotom 1.01, a na trijumf naše reprezentacije kvota je 22, dok je na remi kvota 25.00.

Pojedine svjetske kaldionice toliko ponižvaju našu selekciju da kvota idu i u intervalu od 50 do 150 na trijumf našeg nacionalnog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi