Mikkel Hansen izgovorio riječi koje ne želi čuti niko osim Hrvata: "Možda će to biti slučaj..."

Bliži se Evropsko prvenstvo u Njemačkoj

Mikkel Hansen izgovorio riječi koje ne želi čuti niko osim Hrvata: "Možda će to biti slučaj..."

Admin Čaušević

Mikkel Hansen se već dugi niz godina smatra najboljim rukometašem svijeta. U Hrvatskoj i nije baš omiljen pošto popularni Kauboji i nemaju sreće u okrašjima sa Dancima na posljenjim velikim takmičenjima.

Danska je kao pred svako veliko takmčenje tako i pred Evropsko prvenstvo u Njemačkoj jedan od favorita za konačnu pobjedu, a velika očekivanja su svakako od Hansena.

Ipak, nekoliko dana pred početak turnira 36-godišnji rukometaš je izgovorio riječi koje će posebno obradovati Hrvate pošto je najavio odlazak u penziju.

Na posljednjem Evropskom prvenstvu 2022. godine Hansen je sa osam golova razbio Hrvatei ostavio ih bez šansi za plasman u polufinale, a zatim je i na Svjetskom prvenstvu u remiju 32:32 postigao neke od ključnih golova.

"To će možda biti slučaj", Hansenov je odgovor na pitanje da li mu je Euro u Njemačkoj posljednji kontinentalni turnir u karijeri.

Oglasi

"Nastavljamo se pitati do kad možemo trajati. Može li se održati ovaj nivo i može li se imati motivacije da ostanemo na ovom nivou", dodao je on.

Dobra stvar za Kauboje što na Dance sigurno neće moći prije eventualnog polufinala pošto se ne nalaze na istoj polovini žrijeba.

Danska je smještena u grupu F sa Portugalom, Češkom i Grčkom i križat će se sa grupama D i E.

Sa druge strane popularni Kauboji su u grupi sa Španijom, Austrijom i Rumunijom,a dalje će proći po dvije prvoplasirane selekcije.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Osim Evropskog prvenstva Hansena u ovoj godini čekaju i Olimpijske igre, a domaćin Svjestskog prvenstva naredne godine je Danska.

Teško je vjerovati da će čuveni rukometaš sebi priuštiti oproštaj od reprezentacije prije nego što ne "zapleše" posljednji put pred svojom publikom.

Top Komentari

Humac
Dok je bila kvalitetnija Hrvatska je imala pozitivan skor sa Dancima.Kad je izgubila vrhunsku kvalitetu pješčani sat se okrenuo naopako.Danci su uspješniji ali samo trenutno.Hrvatska je izvršila smjenu generacija s Perkovcem kao novim trenerom.A Dancima tek predstoji pad zbog starijih igrača a onda smjena generacija.Opet će to doći u egal.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi