Njemačka neće na Svjetsko prvenstvo?

Pitanje o kojem se diskusuje

Njemačka neće na Svjetsko prvenstvo?

A. Čaušević

Svjetsko prvenstvo u rukometu koje će se igrati u Egiptu moglo bi proteći bez reprezentacije Njemačke.

Naime, klubove iz Bundeslige brine veliki broj zaraženih rukometaša uz izuzetno zgusnuti raspored. Pitanje se pokrenulo nakon utakmica kvalifikacija za Euro.

Neki klubovi su završili u karantinu, pa su pojedine utakmice odgođene pa je teško pronaći nove datume jer se u Bundesligi igra čak 38 kola, a tim može zatražiti odgodu ukoliko su najmanje dvojica igrača pozitivna na koronavirus.

"Ako pogledamo samo našu situaciju, Svjetsko prvenstvo se ne može igrati", smatra trener Stuttgarta Jürgen Schweikardt.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Sa Schweikardtom se slaže i direktor Mindena, Frank von Vehren, dok podpredsjednik RS Njemačke smatra da je izuzetno važno da Njemačka igra na SP.

O ovoj temi u Njemačkoj će se ozbiljno raspravljati i u narednim sedmicama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi