Norveška rutinski upisala pobjedu protiv Austrije
Norveška upisala novu pobjedu

Sigurna pobjeda

Norveška rutinski upisala pobjedu protiv Austrije

E. Dindić

U okviru 3. kola Svjetskog prvenstva za rukometaše  susret odigrali su Norveška i Austrija. Na kraju, i više nego ubjedljivu pobjedu slavili su Norvežani rezultatom  34:24 (16:13). 

Prvo poluvrijeme viđena je neizvjesna borba, pa su Norvežani imali tri gola prednost. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 16:13.

U nastavku susreta reprezentacija Norveške ubacila je u brzinu više, te na kraju rutinski upisala trijumf rezultatom 34:24.

Kod selekcije Norveške bolji od ostalih bili su Sander Sagosen sa osam golova, dok je Magnus Jondal dodao sedam. Poraženu selekciju predvodio je Janko Božović sa sedam golova, dok je Robert Weber dodao pet golova.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Bila je ovo treća pobjeda reprezentacije Norveške iz isto toliko susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi