Norvežani osvojili broncu

Medalja za Norvešku

Norvežani osvojili broncu

E. Škorić

Bivši svjestki prvaci, Norvežani, osvojili su danas prvi broncu na evropskim prvenstvima nakon što su u meču zta treće mjesto pobijedili Sloveniju sa

Norveška je ciljala zlato ili barem srebro, no morala se zadovoljiti brončanom medaljom jer je jučer nakon velike drame poražena od Hrvatske u polufinalu, dok su Slovenci bili nemoćni protiv Španije.

Iako su Norvežani daleko potrošeniji ušli u današnji meč, to Slovencima nije puno pomoglo.

Već u prvom dijelu se Norveška odmakla na 3-4 gola prednosti, a na poluvremenu je vodila 12:9. Sjajnom 5:0 serijom na startu drugog dijela Norveška je praktično riješila posao.

Imali su i maksimalnih devet golova prednosti, pa su mirno priveli posao kraju i osvojili prvu broncu na Evropskom prvenstvu.

Joendal je predvodio danas Norvešku sa sedam golova, Bjornsen je postigao pet, a Sagosen i Johannessen po četiri. Bombač je postigao pet, a Mackovsek četiri na drugoj strani.

Ferlin je na golu Slovenije imao 14 odbrana, koliko i Bergerud na drugoj strani.

Finale se igra sutra od 16:30 sati između Španije i Hrvatske, dok je danas odigran meč za peto mjesto u kojem je Njemačka bila bolja od Portugala.

Slovenija - Norveška 20:28

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Slovenija: Ferlin, Kastelić, Blagotinsek 3, Henigman 0, Janc 3, Dolenec 3, Cingesar, Cehte 1, Kodrin, Zarabec, Sostaric, Horzen, Zabić 1, Ovniček, Bombač 5, Mackovsek 4.

Norveška. Christensen 1 odbrana, Bergerud 14 odbrana, Nikolaisen, Sagosen 4, Overjordet, Overby 1, Joendal 7, AAR, Bjornsen 5, Gullerud 2, Johannessen 4, O'Sullivan 1, Tangen 2, Reinkind 2, Gulliksen, Blonz

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi