Odluka selektora Norveške: Dvojicu igrača za duel protiv BiH poslao na tribine

Ne računa na njih

Odluka selektora Norveške: Dvojicu igrača za duel protiv BiH poslao na tribine

E. Škorić

Norveški selektor otpisao dvojicu za meč protiv BiH, pa će večeras sjediti na tribinama.

Norveška, finalist Svjetskog prvenstva iz prošle godine, svoj put na Evropskom prvenstvu počinje večeras od 20:30 sati protiv BiH.

Norvežani su favoriti za medalju, a u grupi u Trondheimu će igrati protiv BiH, Francuske i Portugala. Prvi meč je već večeras i, barem na papiru, Skandinavci su veliki favoriti.

Selektor Christian Berge na EP je poveo 18 igrača, ali je na kraju spisak skratio za dva imena, pa će večerašnji meč s tribina posmatrati William Aar i veteran Espen Christensen.

Aar je 22-godišnji rukometaš danskog Aarhusa, ali iz nekog razloga večeras neće biti u protokolu, dok je Christensen golman koji ima 34 godine i brani za njemački Minden, a od sljedeće sezone u švedskom Kristianstadu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Njegovim eliminisanjem, selektor Berge odlučio je da će jedan od dva golmana biti talentovani Kristian Saeveras, a prvi izbor svakako je Torbjorn Bergerud.

U utakmicama u Trondheimu selektori mogu napraviti dvije izmjene, a selektor Norveške očigledno koristi svoje pravo i odlučuje se na otpisivanje dvojice igrača na samom startu, mada je i ranije bilo poznato da gore spomenuti neće imati bitnu ulogu u utakmicama na Euru.

Top Komentari

Arnel925
Ima da im oderemo guzove.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi