Oglasili se iz RK Jedinstvo: Nećemo dozvoliti da nam neko umanjuje zasluženu pobjedu!
Slavile jučer u Tuzli

Odgovorili na optužbe iz ŽRK Ilidža

Oglasili se iz RK Jedinstvo: Nećemo dozvoliti da nam neko umanjuje zasluženu pobjedu!

S. Mlaćo

U duelu dva Jedinstva, rukometašice iz Brčkog kao gošće slavile su jučer u Tuzli 34:33.

Nakon meča u Tuzli, iz ŽRK Ilidž su istakli da je stanje u bh. rukometu od danas još gore. Ističu da se pobjednik meča u Tuzli znao već ranije.

"Nažalost ionako teško stanje u bh. rukometu od danas je još gore. Delegat susreta na meču RK Vogošća - RK Bosna Visoko u muškom prvenstvu u srijedu 12. decembra je pred službenim licima u prostorijama RK Vogošća najavio da će OŽRK Jedinstvo pustiti ekipu Jedinstva iz Brčkog da pobijedi u Tuzli, kako bi Ilidža ispala. Kako se danas to desilo, ŽRK Ilidža želi obavijestiti javnost o tome da će pokrenuti tužbu protiv pomenute osobe kao i protiv aktera susreta u Tuzli. Ovo je skandalozno saznanje i nećemo biti žrtva ničijih ličnih frustracija prema ŽRK Ilidža", istakli su iz ŽRK Ilidža.

Tim povodom danas su se oglasili Brčkog, te istakli da su zasluženo slavili, te da im je krivo što neko pobjedu umanjuje.

"RK Jedinstvo Brčko se oglašava povodom priča koje su se pojavile nakon utakmice 11. kola Premijer lige BiH za rukometašice odigrane 16.12. u Tuzli, između OŽRK Jedinstvo Tuzla i RK Jedinstvo Brčko.
Juče je naš klub zasluženo pobijedio u ovoj utakmici i krivo nam je da neko ovu našu pobjedu bilo kako umanjuje, raznim pričama, bez nekih dokaza. Naše djevojke su ostavile srce na terenu i uz mnogo truda, volje i želje pobjedile.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Kretanje rezultata jasno pokazuje da je utakmica odigrana do posljednje sekunde u sportskom žaru i sa očiglednom namjerom obje ekipe da osvoji vrijedne bodove. U 40. minuti rezultat je glasio 19:22 za Brčko, nakon toga Tuzla okreće rezultat na 26:23 u 48. minuti da bi rezultat bio izjednačen 28:28 u 55. minuti. U 58. minuti Tuzla vodi 32:30 no Brčko pravi seriju od 3 gola i prelazi u vodstvo 32:33, da bi u posljednjim sekundama Tuzla postigla gol za 33:33 no Brčko odmah uzvraća za konačan rezultat 33:34 i zasluženu pobjedu.

Naša ekipa se od samog početka takmičenja bori sa mnogo izazova. U drugom kolu se povrijedila igračica prve postave od tada ostale igračice pokušavaju pokriti taj nedostatak. Nerijetko igračice igraju nepotpuno oporavljene od povreda na utakmicama. Imamo mnogo problema sa finansijama, jer nismo dobili potrebnu podršku grada, a povrh svega toga u takmičenju od samog početka imamo tretman novog premijerligaša, te nije lako. Svoje bitke vodimo na terenu, svojom igrom i uz sve izazove trudimo se da svaku utakmicu odigramo što bolje.
Stoga ne želimo dozvoliti da neko umanjuje našu zasluženu pobjedu", stoji u saopštenju RK Jedinstvo Brčko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi