U Mejdanu nas čeka zanimljiv okršaj, razigrana Gračanica gostuje Slobodi
Gračanlije igraju sjajno u Premijer ligi ove sezone pa imaju omjer od sedam pobjeda i dva poraza, a gostovanje u Tuzli svakako će biti još jedan dobar izazov za izabranike Damira Doborca

Osmina finala Kupa BiH

U Mejdanu nas čeka zanimljiv okršaj, razigrana Gračanica gostuje Slobodi

Edmir Škorić

U srijedu su na programu priv mečevi osmine finala Kupa BiH za rukometaše, a u Mejdanu snage će odmjeriti RK Sloboda i RK Gračanica.

Radi se o komšijskom derbiju i duelu premijerligaša i prvoligaša. Sloboda je ove sezone član Prve lige Sjever, ali ima ambicije da se vrati u Premijer ligu BiH.

Sloboda ima nekoliko vrhunskih igrača koji su predvođeni iskusnim Davorom Kadićem i u Mejdanu će sigurno imati pravi ispit zrelosti, s obzirom da je s druge strane tim kojeg s klupe vodi proslavljeni reprezentativac naše zelje Damir Doborac.

Gračanica je u u devet kola Premijer lige ostvarila čak sedam pobjeda i na diobi je prvog mjesta s Bosnom Visoko, a ove sezone je već skidala skalp velikanima bh. rukometa kao što su Borac, Konjuh, Maglaj...

Sve to sugeriše da će se u srijedu voditi žestoka bitka u Mejdanu i pobjednik vjerovatno neće biti poznat do samog kraja.

Revanš utakmica se igra 5. decembra u Gračanici, a pored ovog meča, snage će odmjeriti Maglaj i Zrinjski, potom Drina - G. Vakuf, Borac - Konjuh, Slavija - Vogošća, Dervena - Bosna Visoko, Izviđač - Leotar i Lokomotiva - Sloga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi