Sloga u atmosferi za pamćenje bolja od Vogošće PH
Navijači su bili velika podrška rukometašima Sloge FOTO: Flash Team.eu

Domaći zasluženo slavili

Sloga u atmosferi za pamćenje bolja od Vogošće PH

S. Mlaćo

U jednom od derbija 10. kola Premijer lige BiH rukometaši Sloge iz Gornjeg Vakufa Uskoplja u atmosferi za pamćenje savladali su Vogošću Poljine Hills 31:25 (16:14).

U prvom poluvremenu gledali smo poprilično izjednačen meč, ali domaćo na pauzu odlaze sa dva gola prednosti. Bilo je 16:14 i jasno je bilo da ćemo i u drugom dijelu gledati sjajan rukomet.

Sloga na krilima navijača u drugom dijelu dodaje gas te na kraju dolazi do pobjede od čak šest golova razlike, 31:25. Kod Sloge se se istakli Admir Purić sa deset pogodaka, te Goran Biljaka i Ajdin Demirović sa po sedam pogodaka.

Kod Vogošće se istakao Almir Osmanhodžić sa osam pogodaka, a pet je dodao Benjamin Čičkušić.

Sloga sada ima 18 osvojenih bodova te se nalazi na petom mjestu, dok je Vogošća četvrtoplasirana sa istim brojem bodova.

Premijer liga BiH u rukometu, 10. kolo:

MRK Sloga G.Vakuf Uskoplje - RK Vogošća Poljine Hills 31:25 (16:14)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

RK Sloga: Močević, Đikić, Demirović, Biljaka 7, Halebić 2, Petković, Demirović A. 7, Dedić, Gekić, Ljutić 1, Softić 1, Alić, Pokvić, Bilić, Purić 10, Abdurahmanović 3.

RK Vogošća PH: Efendić, Ivanković, Geko 1, Kadrić 3, Džinović 3, Kreso, Gavrić, Rujanac, Ćosić, Jelačić 2, Zahirović, Osmanhodžić 8, Bosić 2, Omahić, Čičkušić 5.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi