"Ova reprezentacija u bilo kakvom sastavu zaslužuje malo više pažnje"

Ovčina i Vegar na pressu našeg tima

"Ova reprezentacija u bilo kakvom sastavu zaslužuje malo više pažnje"

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Rukometaši Bosne i Hercegovine okupili su se danas na Ilidži pred mečeve baraža za Svjetsko prvenstvo protiv Grčke.

Naša rukometna reprezentacija igra protiv Grčke u baražu za SP, ali pred ove duele bh. tim se našao u ogromnim problemima.

Ivica Obrvan odlučio je da napusti selektorsku poziciju zbog neisplaćenih plata, a nakon toga odlučeno je da će ekipu u mečevima protiv Grčke voditi Toni Čolina.

Čolina se odmah po dolasku na selektorsko mjesto našao u problemima jer su svoje dolaske otkazali Mirsad Terzić, Senjamin Burić, Adin Faljić, Josip Perić i Dejan Malinović.

Jutros je održana i press konferencija našeg tima, a novinarima su se pored selektora obratili i Alen Ovčina i Marin Vegar, a nakon toga naši reprezentativci odradili su i prvi trening.

"Ova reprezentacija u bilo kakvom sastavu zaslužuje malo više pažnje. Veliki peh je što su se oprostili pojedini igrači, a onda i ove povrede koje su došle. Sigurno će faliti ti momci, ali i selektor Ivica. Bez obzira na sve to mi moramo ovo da iznesemo na bilo koji način. Biće teško, neuigrani smo i potrudit ćemo se u narednim treninzima da damo maksimum i što bolje se pripremimo za utakmice protiv Grčke", rekao je Ovčina i dodao.

"Nema nekog pritiska, ali vjerovatno će biti na nekim momcima koji su po prvi put tu. Ovo je najbolje što naša zemlja može da ponudi i vjerujem da će svi odraditi posao maksimalno dobro i kako selektor to traži. Možemo li proći Grčku? Pa, imamo bolji skor protiv njih. Sada je malo teško govoriti o tome, ali igrački mislim da smo kvalitetniji. Da smo u punom sastavu to ne bi dolazilo u pitanje, ali vjerujem da možemo proći Grčku. Potrudit se da odigramo što bolje tamo, a onda u Mejdanu sigurno ćemo biti uigraniji i bolji".

Nakon Ovčine novinarima se obratio i Vegar.

"Situacija nije bajna, nemamo puno vremena, ali to moramo staviti po strani. Cilj nam je isti. Neće biti lagano, ali prolazak Grčke nam je imperativ. Prva utakmica će dosta toga pokazati i to moramo što bolje da odigramo. Ovi problemi možda budu neki plus u stvaranju neke nove i mlađe reprezentacije i nadam se da će tako i biti".

Top Komentari

bahlje
Idemo Alene , povedi ove momke kapitenski , samo na glavu i rezultat će doći !
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi