OŽRK Jedinstvo deklasirao Hrasnicu i prekinuo niz poraza
Labudice su ostvarile visoku pobjedu protiv Hrasnice

22. kolo Premijer lige BiH za rukometašice

OŽRK Jedinstvo deklasirao Hrasnicu i prekinuo niz poraza

E. Dindić

Rukometašice Jedinstva u 22. kolu Premijer lige BiH za rukometašice na svom terenu dočekale su ekipu Hranice. Na kraju bilo je ubjedljivih 53:30(23:10). 

Razlika u kvaliteti vidjela se u prvim minutama susreta. Izabranice Daniela Sabljića iz minute u minutu povećavale su prednost. Na poluvremenu imale su velikih 23:10.

U nastavku susreta ništa specijalno se nije promijenilo, popularne Labudice davale su golove iz svih pozicija, dok gošće iz Hrasnice nisu imale načina da odgovore na takvu igru.

Na kraju i više nego ubjedljiva pobjeda Jedinstva rezultatom 53:30.

Najefikasnije u domaćim redovima bile su Matea Šumelj sa 14 golova i Renata Petrović koja je susret završila sa 12 golova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Bolja od ostalih u redovima Hrasnice bila je Almedina Mehović sa 13 golova.

Svakako zanimljiv podatak sa ovog susreta je da su gošće iz Hrasnice doputovale u Tuzlu sa samo osam rukometašica!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi