OŽRK Jedinstvo porazom u Brčkom okončao sezonu
Labudice su sezonu završile novim porazom

22. kolo Premijer lige BiH za rukometašice

OŽRK Jedinstvo porazom u Brčkom okončao sezonu

E. Dindić

Završeno je prvenstvo BiH za rukometašice u posljednjem 22. kolu Jedinstvo je poraženo na gostovanju u Brčkom rezultatom 34:29(16:15).

Zanimljivo je bilo do poluvremena gdje se uglavnom igralo gol za gol. Pa je tako nakon 30 minuta igre rezultat glasio 16:15 za domaće rukometašice.

U nastavku susreta Brčanke ubacuju u brzinu više te na kraju slave zasluženu pobjedu rezultatom 34:29.

Najefikasnija u redovima Brčanki bila je Marijana Sorak sa 16 postignutih golova dok je Ajla Alikadić sedam puta zatresla mrežu Labudica.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Labudica je predvodila Matea Šumelj sa 11 golova dok je Admira Zvekić susret završila sa šest postignutih golova.

Brčanke su sezonu završile na 7.mjestu sa 31 bodom, što je dobar rezultat u debitantskoj sezoni. S druge strane Labudice su sezonu završile na 10. mjestu sa 18 bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi