Još jedan premijerligaš ostao bez trenera

Kriza rezultata

Još jedan premijerligaš ostao bez trenera

S. Mlaćo
Nakon što je Siniša Markota postao 'bivši u RK Sloboda, danas je još jedan premijerligaš ostao bez trenera.

Radi se o RK Maglaj koji je loše otvorio sezonu s obzirom da nakon sedam kola ima tek pet bodova.

Ermin Bajrić više nije trener Maglajlija, a klub mu se zahvalio na doprinosu.

“Nakon izvršene analize rezultata, očekivanja i zacrtanih ciljeva, kao i ambicija kluba, uvijek je teško podvući crtu i donijeti teške odluke. Upravni odbor i šef stručnog štaba, kao i igrači su svjesni da svi snosimo odgovornost za sve što je i iza i ispred nas.

Ermin Bajrić više nije trener seniorske ekipe našeg kluba i u ovakvim trenutcima sigurno je da svi to emotivno doživljavamo i uvijek je ovakve rezove teško donositi i prihvatiti.

Buco, kako ga svi u Maglaju i u svijetu rukometa poznajemo je sve ono što je RK Maglaj – hrabar, dostojanstven i uvijek jači i ovom prilikom mu se zahvaljujemo na svim radostima koje smo imali tokom svih ovih godina, svim slavljima, svim pobjedama.

Da, bilo je i teških trenutaka, ali biramo da se sjećamo samo ovih ljepših. Želimo da naglasimo da je Ermin Bajrić profesionalac kakvog ćete rijetko naći i znamo da će njegov angažman ostaviti trag i na ovoj ekipi koja ne smije zaboraviti sve ono što ih je upravo on i učio. Buco, hvala na svemu i vidimo se!

O imenovanju novog šefa stručnog štaba uskoro ćemo obavijestiti javnost, navijače i sponzore“, stoji u objavi RK Maglaj.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Lider u rukometnoj Premijer ligi je Izviđač sa 13 bodova, Vogošća ima 12, a Leotar 11.

Na deset su Gračanica i Konjuh. Na dnu su Kakanj sa sedam poraza u sedam utakmica, te RK Bosna Visoko sa samo tri boda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti