Ponajbolja rukometašica Premijer lige ne krije veliku ljubav: Odrasla sam pjevajući pjesme Veleža

Maja Knezović za SportSport.ba

Ponajbolja rukometašica Premijer lige ne krije veliku ljubav: Odrasla sam pjevajući pjesme Veleža · Intervju

S. Mlaćo

Uskoro starta i nova sezona u Premijer ligi BiH za rukometašice. Rukometašice Hadžića sigurno će biti jedan od kandidata za sami vrh tabele.

Očekuje se da će glavna uzdanica ovog tima kao i u proteklom perodu biti Maja Knezović koja se raduje startu sezone.

"Što se tiče priprema, mislim da su bile dovoljno jake i da će nam pružiti dovoljno snage da se bez većih poteškoća borimo u Premijer ligi. Prošle se u najboljem redu uz pozitivnu atmosferu", ističe Knezović na početku razgovora za SportSport.ba.

Prvi ispit za nju i saigračice će biti Katarina iz Mostara.

"Katarina je uvijek nezgodan protivnik, ali mislim da je naša prednost domaći teren. Smatram da uz podršku naših navijača tri boda neće izostati".

Gornji dio tabele je jasan cilj Hadžićanki. Da li neko može ugroziti Grude?

"S obzirom na prošlogodišnji plasman na tabeli, a to je treće mjesto, sigurno da ćemo težiti da ostvarimo isključivo bolji rezultat. ŽRK Grude je višegodišnji prvak, te ima veliki respekt svih nas. Smatram da će jedan od naših izazova biti taj da ih pokušamo ugroziti".

Bh. tim uskoro očekuju i evropski izazovi. Rival će im biti portugalska Madeira.

"Radujemo se evropskom nastupu, gdje ćemo se svakako pokazati u najboljem svjetlu i naravno nastojati ostvariti što bolji rezultat".

Rukomet u BiH je na niskim granama, ali naša sagovornica ne gubi nadu.

"Rješenje postoji za sve, pa tako i za naš problem. Mislim da uz kolektivnu borbu i trud napredak neće izostati".

Njene ambicije vezane su samo za sadašnji klub.

"Nalazim se u klubu u kojem su uslovi, kako za rad, tako i za život, izuzetno dobri. Trenutno nemam ambicija za odlazak negdje drugo".

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Zahvaljujući društvenim mrežama, primijetili smo da je veliki fan FK Velež. Rođena Mostarka to ne krije.

"Rođena sam u Mostaru gdje sam cijelo djetinjstvo provela pjevajući pjesme FK Velež. To je jedna izuzetna ljubav koja se ne može opisati. Pratim igre Veleža, te kada mi obaveze dozvoljavaju sa tribina bodrim Rođene", dodala je Maja Knezović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

Grohot
Kraljico nase Mahale
2 0
Taceoni
F.C.VELEŽŽŽ
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi