Postoji nada za Muhameda Toromanovića
Rukometna reprezentacija desetkovana povredama jutros je otputovala za Sent Gallen

Rukometaši otputovali za Švicarsku

Postoji nada za Muhameda Toromanovića

Rukometna reprezentacija BiH rano jutros otputovala je za Sent Gallen gdje će u srijedu odigrati utakmicu 3. kola kvaliikacija za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj.

Podsjetimo, izabranici selektora Bilala Šumana desetkovani ulaze u ključnu utakmicu protiv Švicarske koja je uspješno apsolvirala prepreku u vidu Estonije.

U rosteru neće biti odranije povrijeđenog i operiranog Senjamina Burića, te Ive Karačića i Nikole Prce koji je iskrenuo zglob u "neprijateljskoj" utakmici protiv Saudijske Arabije u Beogradu.

I dok su njih trojica definitivno otpala, postoji šansa da iskusni Muhamed Toromanović ipak zaigra koliko to bude trebalo.

Svi oni bili su u avionu koji je jutros u 6:40 poletio sa Sarajevskog aerodroma.

I dok Šuman na poziciji srednjeg vanjskog može koristiti Marka Tarabocchiu i Josipa Perića, na pivotu je situacija vrlo nezgodna budući da je ostao zdrav samo Vladimir Vranješ.

Kako je nemoguće da bilo ko igra u oba pravca 60 minuta bilo bi itekako važno da se Toromanović osposobi.

Usuprotnom, Šuman će morati improvizirati, pa bi na poziciji pivota mogli zaigrati rukometaši koji nikada to nisu bili. Da li Igor Mandić, Mirsad Terzić ili neko treći...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi