UŽIVO: Žrijeb za EP u rukometu

Poželimo sreću našim momcima!

UŽIVO: Žrijeb za EP u rukometu

S. Grebović

Danas će od 17 sati u Budimpešti biti održan žrijeb za izvlačenje grupa za prvenstvo Evrope koje se naredne godine igra u Mađarskoj i Slovačkoj.

Svoje mjesto u bubnju će imati i selekcija Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, tim Ivice Obrvana se plasirao na smotru najboljih rukometnih rerpezentacija Starog kontintenta nakon ne baš sjajnih kvalifikacija. Naši Zmajevi su u grupi sa Njemačkom, Austrijom i Estonijom ostvarili učinak od dvije pobjede i četiri poraza, ali i to je bilo dovoljno za plasman.

Naša selekcija se nalazi u posljednjoj, četvrtoj jakosnoj grupi skupa sa selekcijama Nizozemske, Crne Gore, Ukrajine, Poljske, Litvanije što znači da protiv ovih ekipa nećemo igrati. 

U prvom šeširu su: Španija, Hrvatska, Norveška, Slovenija, Njemačka i Portugal.

Drugi šešir čine selekcije: Švedska, Mađarska, Rusija, Danska, Srbija i Austrija, dok su u trećem šeširu: Slovačka, Bjelorusija, Island, Češka Republika, Francuska i Sjeverna Makedonija.

Oglasi

Od 17 sati ovdje pratite žrijeb za EP.

16:55 Žrijeb uskoro počinje.

17:05 Organizatori nas upoznaju sa procedurom žrijeba.

17:15 Žrijeb počinje!

Grupa A: Slovenija, Danska, Sjeverna Makedonija, Crna Gora.

Oglasi

Grupa B: Mađarska, Portugal, Island, Nizozemska.

Grupa C: Hrvatska, Srbija, Francuska, Ukrajina.

Grupa D: Njemačka, Austrija, Bjelorusija, Poljska.

Grupa E: Španija, Češka, Švedska, Bosna i Hercegovina.

Grupa F: Norveška, Slovačka, Rusija, Litvanija.

Ključni događaj

Top Komentari

Caponi
Dragi novinari, mozeli jedan clanak za odbojkasice sto su dobile Sloveniju sa 3-0.vidim daje Diletta dobila 2 u zadnji 24 sara, onda su barem nase odbojkasice zasluzili jedan...
6 0
Mepa
Grupa F mi djeluje prolazno
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi