U Zagrebu predstavljen novi trener: Nedavno je u Bosni i Hercegovini vodio posebnu utakmicu
FOTO: Ronald Gorsic/CROPIX

Veliki izazov ga očekuje

U Zagrebu predstavljen novi trener: Nedavno je u Bosni i Hercegovini vodio posebnu utakmicu

Haris Zilić

Prethodnih dana se najavljivao, a danas je dobilo i zvaničnu potvrdu od strane kluba. Nenad Šoštarić je i zvanični novi trener PPD Zgareba.

Tako će iskusni stručnjak nakon dosta godina provedenih u ženskom rukometu preuzeti najslavniji klub iz regije koji se takmiči u Ligi prvaka.

Šoštarić iza sebe ima sjajne rezultate sa ženskom rukometnom reprezentacijom Hrvatske koju je odveo i do evropske bronce.

Rad sa muškarcima bit će sada novi izazov u njegovoj trenerskoj karijeri, posebno imajući u vidu da se radi o klubu kao što je PPD Zagreb.

Predstavljen je na konferenciji za medije u Trofejnoj sobi sportske dvorane Trešnjevka pred meč sa Eurofarm Pelisterom u četvrtak.

Oglasi

"Poziv rukometnog kluba Zagreb za mene je iskreno bio iznenađenje. Nisam to očekivao, ali drago mi je da sam tu. S jedne strane ovo je iskorak, a s druge zatvaranje jednog životnog kruga jer ovo je klub u kojemu sam se ja i počeo baviti rukometom.

Rukometni klub Zagreb institucija je hrvatskog sporta. Raditi ovdje veliki je izazov, ali i velika odgovornost", rekao je Šoštarić i dodao:

"Ulazim u ovaj projekt otvorenog srca, s jednom ogromnom željom da mi svi zajedno postignemo što bolji rezultat. U sport ne postoji „JA“, postoji samo „MI“ i u krajnjoj liniji jedino se tako i možemo nadati nekom rezultatu.

Andrija Nikolić i ekipa odradili su odličan posao, a mi sada moramo svi zajedno nadograđivati na tu bazu. Cilj je proći grupu, nema tu zavaravanja. Moramo unijeti svu energiju i emociju u ovo što radimo i ja zaista vjerujem da se može dosta toga napraviti."

Interesanto, Šoštarić je protiv Bosne i Hercegovine u subotu u Cazinu posljednji put vodio žensku rukometnu reprezentaciju Hrvatske.

To je bio duel kvalifikacija za EURO naredne godine, a Hrvatska je slavila rezultatom 31:17.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi