Derbi u Banjaluci završen bez pobjednika, vrijedan gostujući trijumf Vogošće
FOTO: RK Vogosca/facebook

Premijer liga BiH za rukometaše, 8. kolo

Derbi u Banjaluci završen bez pobjednika, vrijedan gostujući trijumf Vogošće

H. Zilić

U vikendu iza nas nastavljena je i Premijer liga Bosne i Hercegovine za rukometaše mečevima osmog redovnog kola. Bilo je dosta zanimljivih utakmica, ali i rezultata.

Derbi kola odigran je u Banjaluci između domaćeg Borca i tuzlanske Slobode, a konačan rezultat je glasio 22:22 u vrlo izjednačenoj utakmici koja je skoro cijeli period protekla u egalu.

Hercegovina je na domaćem parketu u Nevesinju upisala veoma bitan trijumf protiv Maglaja rezultatom 36:33.

Još jedan meč osmog kola završen je remijem. Leotar i Sloga Doboj su u Trebinju remizirali rezultatom 28:28.

Gračanica je opravdala ulogu favorita i deklasirala Goražde rezultatom 36:23, dok je Izviđač u gostima rutinski savladao Čapljinu 31:25.

Sjajan meč u nedjelju odigrali su u Zavidovićima Krivaja i Vogošća, a gosti iz Vogošće dobli su duel 27:25 i tako upisali vrijednu gostujuću pobjedu.

Oglasi

Meč Čelika i Konjuha nije odigran jer rukometaši zeničkog tima nisu istrčali na teren, a razlog su neisplaćene plate i ovo im je druga utakmica ove sezone koju neće odgirati tako da im prijeti izbacivanje iz lige.

Nakon osam kola prava gužva je na tabeli. Gračanica, Borac, Izviđač i Leotar imaju po 11 osvojenih bodova, prati ih Vogošća sa deset bodova, tako da će u vrhu biti prave borbe ove sezone.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Zanimljivo je i na dnu tabele. Maglaj ima šest, Goražde pet, Hercegovina četiri, a Čapljina dva osvojena boda. Fenjeraš je Čelik sa jendim bodom minusa, ali vjerovatno če zenička ekipa biti izbačena iz lige, kao što smo ranije u tekstu naveli.

Deveto kolo donosi nekoliko zanimljivih susreta, a svakako da će u centru pažnje biti mečevi Sloga - Gračanica, Sloboda - Leotar i Konjuh - Borac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi