Borac nezaustavljiv, Sloboda trijumfovala u Gradačcu, izuzetno važna pobjeda Iskre
Foto: RK Borac

Rukometna Premijer liga

Borac nezaustavljiv, Sloboda trijumfovala u Gradačcu, izuzetno važna pobjeda Iskre

E. Škorić

U subotu su odigrani mečevi 24. kola rukometne Premijer lige BiH.

Vodeći Borac i dalje nema poraz, a 18. pobjedu ostvario je u Boriku protiv Vogošće rezultaotm 26:22, dok je drugoplasirana Sloboda iz Tuzle u Gradačcu trijumfovala sa 32:22.

Važnu pobjedu u borbi za opstanak ostvarila je Iskra u Bugojnu, pošto je savladala Bosnu iz Visokog sa 30:27, a u prilog joj ide poraz Sloge od Krivaje u Zavidovićima sa 35:31.

U Trebinju Leotar i Izviđač su remizirali sa 27:27, a važan trijumf upisala je sarajevska Bosna nad ekipom Maglaja (34:28). U duelu Sloge i Konjuha u Doboju domaćin je bio bolji sa 34:26.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U sljedećem kolu očekuije nas derbi između Izviđača i Borca, dok će Sloboda u Tuzli ugostiti dobojsku Slogu u još jednom zanimljivom duelu, a Iskra nove bodove spasa traži u Maglaju.

U ostalim mečevima sastaju se Gradačac i Krivaja, Vogošća i Sloga Gornji Vakuf, Gračanica i sarajevska Bosna, Bosna i Leotar u Visokom, dok je slobodna ekipa Konjuha.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi