Vogošći pripao derbi protiv Leotara

Premijer liga BiH

Vogošći pripao derbi protiv Leotara

E. Oštraković

Derbi utakmica 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine u rukometu odigrana je između Vogošće i Leotara,a pobjedu je ostvarila domaća ekipa.

Susret odigran u Vogošći pripao je domaćim rukometašima koji su imali vodstvo tokom cijele utakmice i na kraju su zasluženo slavili sa 23:19.

Bolje su utakmic otvorili rukometaši VOgošće koji su do sredine prvog poluvremena imali čak šest golova prednosti, a rezultat je tada bio 8:2.

U narednim minutama gosti su se probudili, te su zaigrali dosta bolji rukomet i do kraja prvog poluvremena smanjili su zaostatak.

Dobrom igrom Leotar je na odmor otišao sa zaostatkom od samo dva gola, a konačan rezultat prvog poluvremena bio je 13:11.

Početkom drugog poluvremena, tačnije u 333. minuti ekipa Leotara dolazi do poravnanja od 13:13, te se činilo da će utakmcia biti neizvjesna.

Da se to ne desi pobrinuli su se rukometaši Vogošće. Oni su u narednih deset minuta napravili seriju od 8:1, te je pitanje pobednika tada riješeno.

Do kraja utakmice ekipa Leotara je smanjila prednost domaćih i na kraju su poraženi sa samo tri razlike, a konačan rezultat bio je 23:19.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Bolji od ostalih u Vogošći bili su Ermin Ombaša sa šest postignutih golova, te Muhamed Zulfić i Nikola Grujić sa po četiri postignuta gola.

Sa druge strane kod Leotara je najbolji bio Nemanja Dimitrijević sa šest golova, a četiri gola dodao je Vladan Arizanović.

Top Komentari

AjmanMuj
Bravo Vogošćaaa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi