U Boriku "fudbalska atmosfera" za pamćenje: Hrabri Borac odigrao meč protiv portugalskog velikana
FOTO: Ženski rukometni klub Borac/Facebook

Sportski praznik na Vrbasu

U Boriku "fudbalska atmosfera" za pamćenje: Hrabri Borac odigrao meč protiv portugalskog velikana

H. Zilić

U Banja Luci u kultnoj dvorani "Borik" odigrana je utakmica koja će se dugo pepričavati u sportskim krugovima u našoj zemlji. Rukometašice Borca su u 3. kolu EHF European Cupa ugostile velikana iz Lisabona tim Benfice i to u atmosferi koja se rijetko viđa u dvoranskim sportovima u našoj zemlji, a ne na jednoj utakmici ženskog rukometa.

U dvorani Borik bilo je više od 4.000 gledatelja koji su napravili atmosferu za pamćenje i tako sa Vrbasa poslali sjajnu sliku u Evropu.

Benfica je opravdala ulogu velikog favorita i slavila rezultatom 22:34 protiv mlade ekipe Borca za koju je ovo bilo jedno veliko iskustvo.

Tim iz Lisabona do trijumfa su predvodile Concstanca Sequeira i Maria Unjanque sa po šest postignutih golova.

U redovima Borca u napadu je prvo ime bila reprezentativka Bosne i Hercegovine Milana Railić koja je postigla pet golova, dok je na golu nevjerovatna bila Dragana Vukosavljević, koja je imala čak 16 uspješnih intervencija. Vukosavljević je u nekoliko akcija na nevjerovatan način zaustavljala pokušaje igračica Befnice među kojima je bila i poznata Viktorya Borschenko.

Revanš duel u Lisabonu igra se naredni vikend.

Banja Luka je večeras položila jedna veliki ispit, možemo slobodno reći da od vremena utakmica RK Bosna Sarajevo u Ligi prvaka i pune Skenderije na pamtimo da je na jednoj utakmici našeg rukometnog kluba bilo više do 4.000 gledatelja.

U Boriku je vladala "fudbalska atmosfera" i u ŽRK Borac zaslužuju sve pohvale na organizaciji na čelu sa direktorom Darkom Savićem.

Pored revanš duela sa Benficom u narednim danima Borac očekuje zgusnut raspored.

Tu će biti i utakmice Prmiejer lige Bosne i Hercegovine protiv Mire iz Priejdora i Ilidže.

Top Komentari

Asmir123
Gledao sam meč uživo, ono što vidiš u reprezentaciji Bosne u rukometu, e isto je i Borac, puno grešaka istih, i Benfica samo kontre i rešetaju...Jedino pohvale golmanu Borca,cura ih spasila veće bruke.
0 1
Peđa
Bravo Srpkinje!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi