Razišli se Jedinstvo i Admira Zvekić
Najbolja rukometašica Jedinstva u proteklih pet sezona od iduće sezone neće više nastupati za Tuzlanke

Ponajbolja rukometašica Tuzlanki od iduće sezone neće igrati u dresu Labudica

Razišli se Jedinstvo i Admira Zvekić

E. Dindić

Ponajbolja rukometašica Jedinstva u posljednjih pet sezona Admira Zvekić i zvanično se rastala sa klubom iz Tuzle. 

Naime, nakon razočaravajuće sezone popularnih Labudica, gdje su na kraju završile na 10. mjestu prva koja je odlučila da digne sidro je ova sjajna rukometašica.

Dragan Lukić je počeo sezonu sa Labudicama, međutim zbog porodičnih problema  tim iz Tuzle i ovaj stručnjak rastali su se i prije prvog kola .  Poslije njega došao je Elmir Grabčanović koji se prihvatio nezahvanog posla da pokuša spasiti što se može,  međutim i on nije dugo zadržao se na klupi Tuzlanki zbog narušenog zdrastvenog stanja.

Drugi dio sezone Labudice je vodio Daniel Sabljić, ali zbog izuzetno siromašnog igračkog kadra uzrokovanog povredama,  Jedinstvo je  završilo sezonu u donjem dijelu tabele. 

Proteklih sezona Admira Zvekić bila je glavna poluga u igri tima iz Tuzle, te svakako u idućoj sezoni Jedinstvo će imati dosta problema da nadoknadi njen izostanak. Gdje će nastaviti karijeru još uvijek nije poznato, ali s obzirom na njeno rukometno znanje sigurno je da joj ponuda ne manjka.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Osim Zvekić, još par rukometašica nezvanično je najavilo odlazak iz kluba, a sigurno više o tome biće poznatno u narednim danima.

Podsjetimo, Jedinstvo je na polusezoni dobilo novi Upravni odbor pred kojim stoje nagomilani problemi, te imaće mnogo posla pred početak priprema za novu sezonu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi