RK Borac nakon boda u Visokom jesenji prvak Premijer lige BiH
FOTO: RK Borac/Facebook

Tuga u Gračanici

RK Borac nakon boda u Visokom jesenji prvak Premijer lige BiH

Rukometaši Borca jesenji su prvaci Bosne i Hercegovine.

Oni su večeras gostovali u Visokom kod Bosne i trebali su osvojiti barem bod kako bi prezimili na prvom mjestu Premijer lige, a na kraju su to i ostvarili jer je bilo 24:24.

Bosna je bila bolja u gotovo čitavom dijelu meča i imala čak sedam golova prednosti, ali Borac se nije predavao i uspio je stići do poravnjanja pred sami kraj.

Banjalučani su imali i prednost od 24:23, ali Bosna je ipak u posljednjim trenucima uspjela da dođe do boda i rezultata 24:24. Ipak, to je bilo sasvim dovoljno gostima da počnu sa slavljem jer su jesenji prvaci.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Bod iza ostala je nakon prvog dijela sezone ekipa Gračanice, dok je Bosna iz Visokog završila na trećoj poziciji.

Od ostalih utakmica treba izdvojiti i meč zmeđu Slavije i Iskre koji je završen pobjedom domaćih od 30:25. Slavija je sada deveta sa 21 bodom, dok je Iskra ostala na 14. poziciji sa 14 bodova.

Top Komentari

MSOZ101
A i ovde gluposti sto se moze procitat to je nevjerovatno. "Bosna bila bolja u gotovom cijelom toku meca", ako su uzeli prvo poluvrijeme 16:10 ili koliko vec onda su bili bolji u samo prvom dijelu, a Borac u drugom jer su stigli tu prednost. Matematicki i logicki nije tesko zakljuciti.
3 0
magistar
Banjaluka dozivljava kao grad veliki uspon u svim sferama. Od naredne godine i kosarkasi u vrhu tabele
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi