RK Bosna predstavila novi grb

Povodom 70 godina kluba

RK Bosna predstavila novi grb

S. Mlaćo

RK Bosna ove godine slavi 70 rođendan. U skladu sa tim jubilejom u ovom klubu odlučili su se na redizajn postojećeg grba te je jučer po prvi put predstavljen novi grb sedmerostrukog prvaka Bosne i Hercegovine. 

Bosna je prvi dio sezone u prvenstvu BiH završila na posljednjem mjestu sa samo četiri osvojena boda i samo veliko čudo može spasiti Sarajlije od ispadanja u niži rang.

Jučer su iz ovog kluba izdali saopštenje za javnost te istakli da je cilj sadašnjih čelnika kluba unapređenje funkcionisanja svih segmenata, sa posebnim akcentom na rad sa omladinskom kategorijama.

"U drugi dio sezone ćemo ući sa vlastitim igračima, odnosno ekipom čiji je prosjek godina 20 i koja broji nekoliko izuzetno potencijalnih rukometaša, koji će zasigurno u periodu koji dolazi, uz adekvatan rad, izrasti u velike igrače. Svjesni smo činjenice da većina njih još uvijek nije spremna za igranje na profesionalnom nivou, no spremni smo rizikovati i dati im šansu, te čak i po cijenu ispadanja iz Premijer lige, uprava stoji iza ovih momaka. Bosna se mora vrati svojoj djeci i pružiti im šansu da pokažu šta znaju i koliko mogu. Ponovo ćemo postati razvojni klub, što će, uvjereni smo, u bližoj budućnosti donijeti velike rezultate", stoji između ostalog u jučerašnjem saopštenju.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Top Komentari

Joks
Ja grba - k'o dugme na farmerkama...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi