Šta su iz RK Gračanica rekli o incidentima u Visokom: "Tufekčić je udaren s leđa u glavu"

Oglasili se uz video

Šta su iz RK Gračanica rekli o incidentima u Visokom: "Tufekčić je udaren s leđa u glavu"

S. Mlaćo
Dugo će se u bh. rukometu pričati o subotnjem premijerligaškom meču RK Bosna Visoko – RK Gračanica.

Gosti su u uzbudljivoj završnici slavili 31:30, a domaći navijači imali su veliki zamjerki na suđenje.

Poslije meča utrčali su na parket i nastao je haos.

Došlo je i do fizičkog kontakta navijača domaćeg kluba te gostiju, pa je jasno da RK Bosna očekuje žestoka kazna.

Dvorana će gotovo sigurno na 'dužu suspenziju', a oglasili su se i iz RK Gračanica.

Oglasi

Ističu da žele da javnost pogleda snimak spornih detalja sa meča, te navode da su zapravo oni u više navrata oštećeni od strane sudija.

“Naši rukometaši su gostovali u Visokom gdje su u okviru 3.kola savladali domaću Bosnu rezultatom 31:30. Sama utakmica ponudila je dosta uzbuđenja, rezultatskih preokreta, dobrih poteza, ali i nemilih scena koje ne bismo željeli da gledamo na sportskim borilištima.

Vjerovatno se kao klub ne bismo ni oglašavali da sinoć na zvaničnoj fb stranici RK"Bosna" Visoko nije objavljen komentar koji apsolutno ne koorespondira sa dešavanjima na predmetnoj utakmici.

Retrospektivno ćemo pokušati analizirati sve sporne detalje sinoćne utakmice.

Na početku moramo istaći da je prijem domaćina kao i uvijek bio sportski i prijateljski i da ništa nije nagovještavalo da može doći do bilo kakvih eskalacija“, naveli su iz RK Gračanica uz video te detaljan opis spornih situacija.

Oglasi

Prokomentarisali su i scene poslije meča.

“Po okončanju utakmice, u toku slavlja naših igrača, došlo je do manjih čarki sa igračima protivničkog tima, a zatim je na teren ušla publika.

Jedan domaći navijač, identifikovan kao Alen Burić, udario je sa leđa u glavu našeg igrača Adnana Tufekčića, a tom prilikom zakačio je i Dejana Bižića.

Na svu sreću nije došlo do većeg incidenta i posljedica uz konstataciju da su u dvorani bila samo dva redara koja smo mi primjetili. Zahvaljujući prisebnosti većeg broja učesnika događaja na terenu, situacija se brzo smirila.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U holu gdje se nalaze službene prostorije i svlačionice bilo je još jedno određeno vrijeme verbalnog psovanja i vrijeđanja naših igrača, ali na kraju se i to smirilo.

Iskreno izražavamo žaljenje zbog sinoćnih događanja i nadamo se da se na bh. rukometnim terenima ovakve scene više neće ponoviti“.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi